O nama

Što je El Musicante?

Potpuno drugačija glazbena škola u vašem kvartu. Na osam lokacija stvaramo glazbenike sutrašnjice kroz edukacije gitare, bubnjeva i bendovskih radionica, ali provodimo i niz drugih aktivnosti poput studijskih snimanja,  organizacija velikog broja koncerata, stručnih predavanja afirmiranih glazbenika, slušaonica, projekata snimanja i obrade spotova i zvuka, te naš najatraktivniji program - Ljetna škola gitare.

Naša jedinstvena edukacijska platforma usmjerena je na brz i učinkovit razvoj muzikalnosti kod djece i adcolescenata. Cilj škole je razvijanje glazbene osobnosti polaznika, te samostalnosti i samopouzdanja u daljnjem bavljenju glazbom. Uz osnovne instrumente gitaru i bubnjeve, polaznici kroz posebne programe poput ljetne škole, vikend radionice skupnog muziciranja i intenzivnih proljetnih tečajeva upoznaju brojne druge glazbene instrumente šireći prostor vlastitih afiniteta.

Ali po čemu smo zapravo drugačiji?

Od prvog dana radimo 101 posto za naše polaznike - jer stvaramo glazbenike sutrašnjice.

Polaznici su uključeni u cijelokupan proces glazbenog odrastanja kroz:

  • Razne tematske radionice
  • Humanitarne projekte
  • Nezaboravne Ljetne kampove
  • Izdavačku kuću koju vode polaznici
  • Preko 100 nastupa naših polaznika u 5 godina
  • Medijska gostovanja na nacionalnoj televiziji
  • Integriranu nastavu uz Virtualnu učionicu, interaktivni priručnik i nastavu uživo
  • Zabavne kvizove, evaluacije polaznika i originalnu aplikaciju za komunikaciju s roditeljima
  • Snimanje profesionalnih video spotova za božićne, dječje, humanitarne i bendovske autorske pjesme

Kako radimo?

U nastavi vodimo računa da svaki polaznik napreduje u skladu s talentom i motivacijom. Koristimo aplikacije poput WhatsApp-a kao dopunu nastavi i komunikacijski kanal za međusobno zbližavanje polaznika. Za razvijanje sluha koristimo od nota stariji, ali danas aktualniji zapis popularne glazbe – tabulature. Potičemo pjevanje i interes za drugim instrumentima poput udaraljki, ukulela, bas gitare i klavijatura.

Repertoar obuhvaća popularnu, filmsku, klasičnu i tradicijsku glazbu od 18. stoljeća, preko prve polovice dvadesetog stoljeća do danas. Na taj način kod djece i mladih otvaramo novu perspektivu za razumijevanje zapadne kulture te utječemo na formaciju njihove glazbene osobnosti.

Hibridni pristup radu omogućava polaznicima i njihovim roditeljima maksimalnu fleksibilnost. Naše 90-minutne termine edukacija održavamo na sedam lokacija u gradu Zagrebu a uključeni su tečajevi uživo, glazbeni priručnici te virtualna učionica putem naše web stranice.

Koji nam je cilj?

Pokazati ljepotu glazbe ljepotu glazbe kroz čudesan instrument - gitaru.

Povezati mlade ljude iz različitih dijelova grada kako bi zajedno svirali i razvijali prijateljstva.

Osigurati najbolje uvjete našim članovima za gitaristički i glazbeni razvoj.

Proširivati suradnju s udrugama i institucijama koje okupljaju djecu s poteškoćama i tako na poseban način senzibilizirati naše polaznike, kako bi u budućnosti postali protagonisti jednog boljeg društva.

El Musicante tim

Tomislav
Tomislav

Tomislav Šnidarić

Glazbenik s dvadesetogodišnjim iskustvom, skladatelj, tekstopisac, gitarist, pjevač,multi instrumentalist, voditelj naprednog nastavnog programa. Aktivni glazbenik sa stotinama nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu te bogatim studijskim iskustvom.

Nino

Nino Marević

Vrhunski gitarist, multi instrumentalist te aktivni glazbenik s iskustvom provođenja svih El musicante nastavnih programa. Glazbeno istražuje različite žanrove-od popa do eksperimentalne muzike.

luka za web

Luka Šijan

Završio gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i dugogodišnji je predavač klasične gitare u glazbenoj školi u Jastrebarskom. Multiinstrumentalist koji u slobodno vrijeme razvija projekte u području rock i pop glazbe. Voditelj je programa gitare i bendovskih radionica.

luka za web

Luka Adžić - Kapitanović

Dugogodišnji aktivni gitarist, pjevač i skladatelj s bogatim scenskim i studijskim iskustvom. Voditelj je El Musicante podružnice u gradu Krku kao i svih programa gitare.

Ivona Ević 2

Ivona Ević

Predavačica gitare,vlasnica Dijamantne diplome- najprestižnijeg programa El Musicantea u trajanju od 6 godina. Studentica, svira klavir, gitaru i pjeva u bendu Slanci, El bendu, Grunge bendu te brojnim drugim projektima.

Valentina Ević 2

Valentina Ević

Predavačica gitare, vlasnica Dijamantne diplome - najprestižnijeg programa El Musicantea u trajanju od 6 godina. Studentica psihologije, svira klavir, harmoniku, gitaru i pjeva u bendu Jabadera, El bendu, Grunge bendu te brojnim drugim projektima.

sara za web 2

Sara Klikić

Predavačica bubnja i gitare te voditeljica bendovskih radionica. Studentica Muzičke akademije, multinstrumentalistica (gitara, klavir, bubanj, vokal) s brojnim nastupima iza sebe. Bubnja u bendu Jabadera, svira gitaru u El bendu, a voditeljica je i zbora u crkvi Sv. Ante Padovanskog.