O nama

Što je El Musicante?

El Musicante- potpuno drugačija škola gitare jedinstvena je edukacijska platforma usmjerena na brz i učinkovit razvoj muzikalnosti kod djece i adcolescenata. Osmislio ju je osnivač škole- gitarist, multiinstrumentalist i aktivni glazbenik Tomislav Šnidarić temeljem dugogodišnjeg glazbeničkog i pedagoškog iskustva.

Kako radimo?

U nastavi vodimo računa da svaki polaznik napreduje u skladu s talentom i motivacijom. Koristimo aplikacije poput WhatsApp-a kao dopunu nastavi i komunikacijski kanal za međusobno zbližavanje polaznika. Za razvijanje sluha koristimo od nota stariji, ali danas aktualniji zapis popularne glazbe – tabulature. Potičemo pjevanje i interes za drugim instrumentima poput udaraljki, ukulela, bas gitare i klavijatura.

Repertoar obuhvaća popularnu, filmsku, klasičnu i tradicijsku glazbu od 18. stoljeća, preko prve polovice dvadesetog stoljeća do danas. Na taj način kod djece i mladih otvaramo novu perspektivu za razumijevanje zapadne kulture te utječemo na formaciju njihove glazbene osobnosti.

Što radimo?

Uz nastavu gitare provodimo niz drugih aktivnosti: bendovske radionice, organizacija velikog broja koncerata, stručna predavanja afirmiranih glazbenika, slušaonica, projekati snimanja i obrade zvuka i naš najatraktivniji program- Ljetna škola gitare.

 

Koji nam je cilj?

Pokazati ljepotu glazbe ljepotu glazbe kroz čudesan instrument-gitaru.

Povezati mlade ljude iz različitih dijelova grada kako bi zajedno svirali i razvijali prijateljstva.

Osigurati najbolje uvjete našim članovima za gitaristički i glazbeni razvoj

Proširivati suradnju s udrugama i institucijama koje okupljaju djecu s poteškoćama i tako na poseban način senzibilizirati naše polaznike, kako bi u budućnosti postali protagonisti jednog boljeg društva

Osnivač i voditelj

Tomislav Šnidarić (1981.) - glazbenik s dvadesetogodišnjim iskustvom, skladatelj, tekstopisac, gitarist, pjevač,multi instrumentalist, voditelj naprednog nastavnog programa. Aktivni glazbenik sa stotinama nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu te bogatim studijskim iskustvom. Po struci diplomirani novinar s dugogodišnjim stažem u novinarstvu i komunikacijama. Oženjen, otac trojice sinova.

Za sva dodatna pitanja javite nam se putem maila ili nas nazovite.

[email protected]

Filip Galešev: 092 30 444 05

Tomislav Šnidarić: ​091 2704 981