ČESTA PITANJA - FAQ

Članarina

Gitara- puna članarina od rujna do lipnja iznosi 580 eura (10 mjeseci). Mogućnost mjesečne uplate članarine u iznosu od 58 eura. Popust od 10% na jednokratno plaćanje godišnje članarine za fizičke osobe se odobrava samo na početku školske godine (rujan/listopad). Više o programu gitare pogledajte ovdje.

 

Bubnjevi- Godišnja članarina od rujna do lipnja iznosi 680 eura. Mjesečni obrok članarine u iznosu od 68 eura. Popust od 10% na jednokratno plaćanje godišnje članarine za fizičke osobe se odobrava samo na početku školske godine (rujan/listopad). Više o programu bubnjeva pogledajte ovdje.

Program El benda - program se provodi u našim potpuno opremljenim El Musicante centrima (Dugave, Gredice, Sv Duh, Remete) gdje polaznici rade s mentorima. Više o programu pogledajte ovdje.

El Zbor je novost od ovog polugodišta! Mjesečna članarina iznosi 25 eura, a lokacije održavanja zbora su Sv Duh i Dugave. Voditelj El zbora je naš profesor Antonio Dominiković, apsolvent na Muzičkoj akademiji s respektabilnim iskustvom u vođenju zborova (npr. Sv Mihovil u Splitu).

 

Kako izgleda upis u El Musicante?

Popunite obrazac prijave s traženim podacima, pošaljete nakon čega vam se otvori prozor sa korisnim informacijama o sljedećim koracima. Mi vas povratno kontaktiramo, definiramo termin te na kraju pošaljemo Ugovor o obrazovanju koji nam mailom vratite potpisanog. 

Kada su tijekom godine mogući upisi u El Musicante?

Postoje dva glavna upisna ciklusa- rujanski i siječanjski, kada se formiraju nove grupe polaznika. No, moguće je kroz godinu uključiti se u postojeću odgovarajuću grupu uz preporuku da se prethodno ili usporedno uzme i nekoliko individualnih termina (u našem prostoru i po dogovoru) kako bi dijete što učinkovitije "ulovilo korak".

Može li se dijete ispisati tijekom godine?

Naravno, ukoliko dijete iz bilo kojeg razloga ne želi ili ne može više pohađati El Musicante samo javite u tajništvo i to je to. Zato postoje i mjesečni obroci članarine koji omogućavaju takvu fleksibilnost. U slučaju godišnje uplate članarine s popustom povrat ne vršimo, ali je moguće u slučaju dugotrajne spriječenosti(bolest, dulje putovanje, preopterećnost drugim obvezama i sl.) 50 posto neiskorištene članarine iskoristiti u sljedećoj školskoj godini.

Mogu li doći bez obaveze na probni sat?

Apsolutno! Dođite i upoznajte nas uživo. Samo se naravno prethodno javite u Tajništvo da vas znamo najaviti predavaču.

Što ako nemam gitaru?

Nikakav problem. Imamo osiguran određen broj gitara za naše članove koje možete rezervirati ili možete uz El Musicante popust nabaviti svoju kod naših partnera Glazbena Kutija gdje će vas rado savjetovati o svemu.

Kakvu gitaru moje dijete treba?

Naša je preporuka da za početnike i mlađe školarce svakako nabavite potpuno početničku gitaru koja je i najpovoljnija i zato najbolje "podnosi" neoprezno dječje baratanje s njom- udarce, ogrebotine, padove i sl. I neka to bude klasična gitara s plastičnim žicama.
Starija djeca mogu se već okušati i sa akustičnom gitarom među kojima opet preporučamo za početak one najpovoljnije.

Vodite računa o prikladnoj veličini gitare, ali o tome će vas svakako savjetovati naši partneri Glazbena Kutija gdje ostvarujete popust kao naši članovi.

Što ako je dijete već učilo neki instrument?

To je svakako prednost. Nakon razgovora i procjene predavača u zajedničkom dogovoru nađemo najbolju grupu za nastavak glazbenog razvoja vašeg djeteta.

Što je sve uključeno u članarinu?

  • nastava uživo
  • video lekcije
  • interaktivni tiskani priručnik
  • poklon dobrodošlice- El Musicante trzalice / par bubnjarskih palica
  • besplatni koncerti sa pet ulaznica po djetetu za svaki od dva svečana koncerta- božićni i završni

Kako mogu znati napreduje li mi dijete ili ne?

Naši predavači rade po nastavnom planu u kojem bilježe i napomene o napretku svakog polaznika. Svakako je dobar savjet dijete kod kuće motivirati da pokaže što svira na satu i tako dobijete dojam o napretku. Za sve nedoumice i pitanja obratite se s povjerenjem predavaču vašeg djeteta.
Vi uostalom najbolje znate koliko dijete svira kod kuće ono što radi na nastavi, gdje se napredak u najvećoj mjeri i ostvaruje.

Što je preporuka nabaviti od dodatne opreme?

Gitara - futrola, stalak i komplet rezervnih žica za gitaru. Aplikaciju za štimanje gitare koja ima zabavne dodatne lekcije i metronom (GuitarTuna je besplatna i kod naših polaznika omiljena)

Bubanj - zaštitne slušalice od buke, kućna podloga za vježbanje (practice pad)

Upisujete li odrasle ili samo školarce i studente?

Ne, za sada nemamo programe za odrasle već smo usmjereni na rad sa školarcima svih uzrasta i studente.