El Musicante prvi dani škole 2023

Ususret siječanjskim upisima u El Musicante odlučili smo se osvrnuti na lijepa ostvarenja u prvom polugodištu. Možda su to upravo razlozi zašto upisati dijete baš u našu školu.

Puno je toga što izlazi iz okvira uobičajene glazbene škole, no to je naša filozofija od početka- glazbeno obrazovanje kao dio šire slike zdravog odrastanja. Veselimo se novim polaznicima i avanturama u 2024.!

Koncerti- prešli smo granicu od 200 nastupa!

El Musicante je mjesto gdje djeci osim poduke nudimo i iskustvo zajedničkog druženja i muziciranja te onog najljepšeg- nastupanja.  Ostvarili smo čak 13 nastupa od rujna do prosinca- svirali smo na pozornicama na otvorenom, u školama, crkvama i knjižnicama. A službeno smo time prešli brojku od 200 nastupa naših polaznika u devet godina postojanja škole!

Humanitarni El Musicante

Počeli smo s provedbom projekta “Glazbom i znanjem uklonimo predrasude prema osobama s epilepsijom” koji provodimo s našim partnerima Hrvatskom udrugom za epilepsiju, OŠ Remete i Knjižnicama grada Zagreba. Cilj je kroz glazbene radionice, zabavna predavanja i kvizove te na koncu nastupe povezati naše polaznike s vršnjacima koji se nažalost bore s epilepsijom.

Naš Božićni El bend kojeg čine polaznici, ali i naši predavači nastupili su u pučkoj kuhinji na Svetom Duhu kako bi u vrijeme podjele obroka uljepšali trenutke svim korisnicima za koje znamo da su u teškim životnim situacijama.

Objavili smo i novu glazbu

Bend Jabadera koji su polaznici našeg El Pro programa objavio je svoj drugi album odličnih rock pjesama koje progovaraju o borbi mladih s depresijom, ovisnošću o društvenim mrežama i pasivnim promatranjem svijeta oko sebe. Imaju sjajan album- poslušajte!

A Božićni El bend pobrinuo se za novi predivni singl pod nazivom “Polnoćka koji je prvi puta napravljen s profesionalnim zborskim aranžmanom i gudačkim kvartetom. U realizaciji pjesme i spota sudjelovalo je čak devetero naših predavača!