Škola bubnjeva

Ovo je priča o naših pet polaznika koji su ljubav prema sviranju bubnjeva pretočili u nabavku istih kako bi doma mogli svirati kad god žele.

Svi su polaznici različitog uzrasta i sa različitih lokacija, a primjer su onoga što El Musicante potiče - muzikalnost, svestranost, druženje. I premda bi naša priča o školskim bubnjarima inače obuhvatila njih petnaestak, Grgur, Patricija, Marko, Luka i Bartol uspjeli su  za sada nabaviti kućne bubnjeve - elektronske ili akustične pa ćemo ih malo upoznati. Odgovorili su na tri kratka pitanja:

1. Kako i kada je počela tvoja El Musicante priča?
2. Otkud ljubav prema bubnjevima?
3. Najveća želja vezano za bubnjeve?

 

Grgur Liker (5. razred, Dugave)

1. Baš prije nego sam čuo za El Musicante sam razmišljao kako bih volio početi svirati. Svidjela mi se rock i pop glazba i odmah sam pomislio kako je gitara vjerojatno teži instrument od bubnjeva, pa sam odlučio učiti svirati bubnje.

2. Volim ritam i dobar je osjećaj sam svirati neki ritam, a sviram trenutno u jednom El Musicante bendu.

3. U budućnosti ne očekujem ništa posebno - samo da naučim dobro svirati i da mogu s frendovima imati bend.

Patricija Runjak - (3. razred srednje škole - Sveti Duh, Flagship)

1. Sve je počelo prije pet godina. Bila sam tada šesti razred. U to vrijeme El Musicante je bio u začetku i profesor Tomislav, došao je pod satom matematike u moju osnovnu školu, uz osmjeh odsvirao nekoliko pjesama, ispričao nam nešto o školi koju je pokrenuo i podijelio nam promo - letke. Činilo se to kao zaista odlična prilika da naučim svirati neki instrument, a pokazalo se i boljim no što su moja očekivanja bila.

2. Već sljedeće godine ponudila mi se prilika da zajedno s jos nekim polaznicima škole pohađam i bendovske radionice kojima je cilj bio naučiti nas svirati više instrumenata, ne samo gitaru, i naučiti funkcionirati u bendu. Odlučila sam probati i bilo je odlično. Svaki me instrument podjednako privlačio u početku, ali odsvirati nešto na bubnjevima bilo je, barem meni, a vjerujem i ostalima, mnogo teže nego odsvirati nešto na nekom drugom instrumentu, a bilo je i jako zabavno, drugačije od svega što sam do tada u životu radila jer svaka noga i ruka moraju svirati različito. Od tada pa nadalje, profesor je nama koji smo svirali bubnjeve davao zaista mnogo prostorija na raspolaganje u koje smo mogli doći i samostalno vježbati bubnjeve, čak mi je u jednom trenu za vrijeme dok ga nije bilo u Zagrebu posudio svoje elektronske bubnjeve 🙂 Danas se organiziraju i radionice bubnjeva u Dugavama, prostoru El Musicantea koji je uređen i postoji, između ostaloga, za bendovske probe.

3. Svirati bubnjeve u bendu s ljudima koji dijele jednaki žar prema glazbi kao i ja i samo uživati u glazbi koju stvaramo (prvenstveno bih htjela da radimo i sviramo autorske pjesme).

Luka Marinčević (6. razred, Sloboština)

1. Moja El musicante priča počela je prije 3 godine kad sam vidio prof. Tomislava sa gitarom u školi jednostavno sam znao da je to to - želim gitaru! Obožavam svirati sa svojim bendom i mogu vam reći da je to neka druga dimenzija druženja, kao da društvo ima "dušu". Mi stvarno guštamo u toj svirci.

2. Ljubav prema bubnjevima...a zašto ne? Mislio sam pa idem i to probati. Bubnjeve su mi kupili roditelji točno prije karantene, tako da meni nije nikako bilo dosadno, za susjede neću ni misliti kako im je bilo. 🙂

3. Htio bih još bolje znati svirati bubnjeve. Svako malo pogledam YouTube pa si nešto odsviram za gušt. Volio bih ostati u ovom bendu i biti svestran, svirati i gitaru i bubnjeve i ko zna šta još. Mislim da u životu treba sve probati, tko zna kakve sve skrivene talente imamo. 🙂

Marko Canjar (6. razred, Voltino)

1. Moja priča je počela kada sam došao kod prijatelja, probao sam svirati i svidjelo mi se.

2. Ljubav prema bubnjevima je nastala kada sam uspio odsvirati obični ritam.

3. Najveća želja mi je da sam u bendu.

Bartol Kadić (1. razred srednje škole - Remete, Flagship jr.)

1. Moja El Musicante priča je počela tako što sam ja već svirao gitaru u klasičnoj glazbenoj školi. Moji su roditelji jednoga dana vidjeli na internetu da će u mojoj župi početi El Musicante tečajevi te su me upisali. U El Musicanteu već sviram 4 godine

2. Bubnjeve sam počeo svirati jer je moj mlađi brat počeo svirati bubnjeve u glazbenoj školi pa sam odlučio zašto to ne bih probao i ja. Bubnjeve sviram doma i jako sam ih zavolio svirati.

3. Najveća želja za bubanj u budućnosti je da ga počnem svirati u nekom rock bendu.