Naš najsvečaniji božićni koncert dosad održan je u nedjelju 13. prosinca u Klubu hrvatskih glazbenika - SAX. Ogromne količine uzbuđenja, sreće i ponosa stvorile su atmosferu koju ćemo svi dugo pamtiti

Okruženi grickalicama i sokovima u bajkovito ukrašenom klubu, naši su polaznici uz podršku svojih profesora hrabro stali pred svjetla pozornice. Čak osamnaest grupa, raspoređenih u dva uzastopna koncerta, bilo je međusobno vrlo različito – od potpunih početnika koji su napravili svoje prve korake na bini, do iskusnih i naprednih grupa. Osim gitarista, bili su tu i polaznici škole bubnjeva, a naravno, bilo je i puno pjevanja.

Ono što je bilo najdojmljivije od svega, je trenutak kada je dvanaest El Musicante profesora zajedno s našim Božićnim El bendom, u glas s roditeljima i polaznicima zapjevalo El Musicante Božićnu himnu i navijački hit Igraj moja Hrvatska. 

Zaista nesvakidašnji prizor koji je za oko zapeo i novinarima NOVE TV koji su videoisječak zajedničkog pjevanja prepunog SAX-a uvrstili u svoj središnji Dnevnik.

Treba reći hvala Saxu i njihovoj profesionalnoj organizaciji, našem suradniku za ton – Mateu Patekaru i izvrsnoj fotografkinji Tei Juričić.  A najveće hvala sjajnoj mladoj, energičnoj i iskreno posvećenoj ekipi naših predavača koji su djecu pripremali, ali i sudjelovali u svakom organizacijskom dijelu.

I kako zaključiti nego time da se najljepša sjećanja stvaraju u ovakvim trenucima – takvi su događaji utkani u misiju i viziju El Musicantea, sve ono što nastojimo biti od prvog dana. Ima li bolje motivacije za biti djelom naše glazbene priče?