Naša lijepa suradnja sa školama proteže se još od samih početaka. A sada je opet potvrđena. Dvije škole, Osnova škola Remete i Osnovna škola Frana Galovića u Dugavama ponosno su objavile vijest o našem El Festu.

Jer upravo su njihovi vrijedni učenici bili zvijezde večeri u Hard Placeu. Odmotane sarme, bend je osnovan prije samo mjesec dana, a svi njegovi članovi pohađaju Osnovnu školu Remete. Njihova škola, u kojoj se naša nastava održava već dvije godine, ima se čime ponositi. Ovo im je bio prvi nastup, na kojem su čak izveli i autorsku pjesmu!

A nešto starija i iskusnija ekipa, bend Bulletproofs, pohađa školu u Dugavama, s kojom već godinama surađujemo na raznim projektima. Bile su tu božićne priredbe, Dan izvrsnosti OŠ Frana Galovića, ili druženja s učenicima osnovnih škola iz Petrinje.

Škole su oduvijek bile velika potpora El Musicanteu, bilo da su nam davale prostor ili omogućile posjete naših profesora kako bi djecu upoznali s glazbom. Kroz godine smo u suradnji sa školama organizirali i brojne koncerte, a sve ovo je upravo i uloga škola – biti odskočna daska za uspjehe i rezulate učenika!

Ponosni smo na svaku našu suradnju sa školama, i na tome što smo od njih prepoznati kao mjesto koje odgaja mlade ljude kroz glazbu, kreativnost i druženje.