Na prekrasnom imanju Kezele, u srcu Moslavine tjedan dana uživali su polaznici našeg glazbenog kampa u druženju kroz glazbu, sport, igre i kulturno-prirodno-gastronomskom bogatstvu tog kraja.

Kao i osam godina unazad, otkako smo počeli sa ljetnim kampovima, sreća i tuga miješali su se na licima dvanaestero polaznika koji su odličnim akustičnim i bendovskim nastupima na najbolji način zaključili svoju moslavačku priču.

Dani su prolazili u bendovskim i skustičnim probama koje su presijecali jedna stvar bolja od druge. Nogomet, košarka ili odbojka bili su svaki dan na meniju, a što se menija tiče tu je bilo hrane ispod peke, pa sa ražnja ili kotlića uz nezaobilazno pečenje kobasica na otvorenoj vatri i sviranju u krugu do dugo u mrak.

Obilazak etno zbirke na samom imanju Kezele bio je tek uvod u najnoviju ponudu Turističke zajednice Ivanić Grad u koju smo se i mi uključili -“Potraga za crnim zlatom” uz razgledavanje samog grada. A dva su crna zlata tog kraja – nafta i bučino ulje.  Djeca su na zabavan način naučila puno toga o kulturnoj i industrijskoj tradiciji Moslavine.

Nismo zaobišli ni vodenu priču – šetnja uz jezero šume Žutice, igra vodenim balonima u sklopu seoske olimpijade i omiljeni odlazak na bazene!
Pet cura i sedmorica dečki šest dana u autentičnom seoskom okruženju proveli su divan i intenzivan komadić ljeta družeći se uz kvalitetne sadržaje.

Ah da dugujemo i soundtrack ljetnog kampa odnosno pjesme koje su djeca uvježbala i izvela na koncertu:

  1. Jednom kad noć- Opća opasnost
  2. Fratello- Aerodrom
  3. Take on me- A-Ha
  4. Da mi je biti morski pas- Metak
  5. One way or another- Blondie
  6. Ugasi me- Parni valjak