S osmašima iz Remeta zajedno protiv predrasuda

Datum objave: 28.05.24

Ovog ponedjeljka smo u OŠ Remete organizirali koncert, predavanje i kviz s učenicima osmih razreda kako bi napravili važan korak u rušenju predrasude prema osobama s epilepsijom.

Dio je to aktivnosti koje provodimo kao nositelji projekta „Glazbom i znanjem uklonimo predrasude prema osobama s epilepsijom“ u suradnji sa Hrvatskom udrugom za epilepsiju i ostalim partnerima.

Društvena stigma koja prati oboljele od epilepsije velik je problem i zato smo odlučili upravo osmašima koji odlaze u nove srednjoškolske sredine približiti ovu temu.  Za glazbeni dio bili su zaduženi naši polaznici iz OŠ Remete zajedno s polaznicima radionica koje provodimo za djecu i mlade oboljelih od epilepsije. najviše oduševljenja već redovito izaziva izvedba himne našeg projekta „Malo ljubičastiji. Kratka edukativna predavanja održali su mag. med. tech. Kristina Kužnik iz Hrvatske udruge za epilepsiju na temu obilježja epilepsije u djece, te naša predavačica Valentina Ević s temom glazbe i epilepsije. Pedesetak osmaša provjerilo je svoje znanje na kohoot kvizu koji je bio napet do samog kraja, a pobjednički tim je osvojio i nagradu- El Musicante majicu i grickalice.

Kao dugotrajan simbol suradnje s OŠ Remete na ovom projektu postavljen je edukativni plakat u hodniku škole kako bi se kroz cijelu školsku godinu djeca mogla kvalitetno informirati o epilepsiji i problemima na koje nailaze njihovi vršnjaci koji od nje boluju.