Jazavci i Ledene Barbike prodrmali Svir Đir Festom

Datum objave: 11.04.24

Ovaj vikend održao se II Svir Đir Fest u Hrvatskom Leskovcu na kojemu su El Musicante bendovi nastupili kao specijalni gosti. Inače, riječ je o gitarijadi na kojoj se natječu različiti bendovi kroz tri dana koliko ovaj festival traje. Malo je reći da su naši El Bendovi rasturili i rasplesali sve u dvorani, a oba benda su pozvana na bis!

Prvo su oko devet sati navečer nastupili Jazavci. Svima u dvorani su bili poznati hitovi koje sviraju, počevši od „Marine“ Prljavaca, „Program tvog kompjutera“ Denis&Denisa, pa do „Crazy train“  Ozzy Osbournea. S obzirom da je publika bila oduševljena, glasno ih je zvala na bis, a tu želju su im i ispunili odsviravši „Profesora Jakova“ Let 3.

Nakon Jazavaca, za koje smo bili uvjereni da će ih se teško nadmašiti, na stage su došle Ledene Barbike. Otvorili su s „Teškim bojama“ Majki, pa „Budala malena“ Prljavaca, „Samo za taj osjećaj“ Hladnog piva i „Mi plešemo“ kao posljednja pjesma, koja je rasplesala dvoranu. No, publika je zvala na bis, a Ledene Barbike su ih odlučili počastiti s „14 palmi“ Daleke obale.

Nakon njihovog koncerta mogli smo čuti jako puno pitanja; “A koji su oni razred?!?”  Na što su ostajali u nevjerici kad bi rekli da su polaznici sedmih i osmih razreda osnovnih škola i prvih i drugih razreda srednje škole. To je dokaz da naši rokeri mogu rasturati kao veliki!

Zatim je uslijedilo pitanje; A budete došli iduće godine?

Naravno da budemo!