Nakon punih šest godina omiljeni profesor Nino Marević odlazi iz El Musicantea kako bi studirao produkciju i elektronsku glazbu u Trstu. Pa eto prilike da se prisjetimo njegovog ogromnog doprinosa školi.

Započeo je kao neiskusan predavač daleke 2016. godine da bi već godinu dana kasnije postao stožerni profesor koji je kroz godinu istovremeno vodio i do 12 grupa gitarista, nekoliko bendova i ljetne škole.

Proteklih je godina bio koordinator nastave i voditelj naprednih programa. Cijelo vrijeme bio je član legendarnog Užeg tima zahvaljujući kojem je preživljen izuzetno težak korona-udar na školu. Snimio je pedesetak videolekcija za Virtualnu učionicu i uvijek u organizaciji koncerata bio pouzdan čovjek za tehniku. Ali njegov doprinos je nadilazio profesorsku stručnost koju je i imao kao vrhunski multi instrumentalist i kreativan aktivni glazbenik.

El Musicante centri Dugave i Gredice kod preuzimanja bili su samo vlažni, prljavi i zapušteni prostori puni smeća. Upravo je Nino bio glavni dirigent svih radova i najzaslužniji je da su ti centri danas fantastična, inspirativna mjesta gdje mnoštvo djece i mladih razvija svoju ljubav prema glazbi.

Da odlazi nam Nino, i djeci i kolegama omiljen profesor, no znamo da ide u novu epizodu svoga života, a sve kako bi postao još bolji glazbenik. Uostalom, najavio je kako su mu ljeta slobodna od predavanja i da su Ljetne škole i dalje opcija- a mi ga čvrsto držimo za riječ 🙂

I nismo zabrinuti za budućnost jer Nino ostavlja El Musicante najjačim do sada, a već smo izradili zajedno plan za školsku godinu pred nama.

Na zadnjoj ljetnoj školi pale su suzice učenika jer svaki je rastanak bolan, a mi kolege smo se oprostili tamo gdje je naš drugi dom – na Seoskom turizmu Kezele na fešti koja je trajala dugo u noć!

Sretno dragi naš Nino, hvala ti na šest nevjerojatnih godina i vidimo se na ljeto…