Jedna od ljepših priča ove školske godine je povratak dugogodišnjeg i omiljenog El profesora Nina - makar nakratko! Kako je i najavio na prošlogodišnjoj oproštajci vratio se kako bi vodio Ljetni kamp Moslavina.

Nino je šest godina bio glavni predavač u našoj školi, vodio programe gitare, bendova i ljetnih škola i onda je prošle godine došao trenutak da krene nekim drugim stazama. Preselio je u Trst kako bi studirao glazbu. Bilo je emotivno na prošlogodišnjem kampu kada se službeno opraštao od nas kolega, ali učenika i roditelja pa su kapnule čak i učeničke suze.

Ove godine  s našim drugim El profesorom Lukom vodio je obje grupe ljetnog kampa vrativši se takvom lakoćom u El Musicante svijet. Nije ni čudo jer ga je upravo i on godinama stvarao.

A kako se snašao na studiju glazbe? Pa čini se fantastično. Nino je imao objektivne razloge da preskoči ovogodišnje kampove jer su mu završni ispiti bili upravo u tim terminima. Ali kako je El Musicanteu malo toga objektivno, a puno toga subjektivno Nino je inzistirao voditi kampove te uspio ispregovarati da mu stave tri ispita u jedan dan, jedan za drugim te se isti dan vratio na kamp.

 A pazite kako su prošli ispiti? Sjajno, maksimalni broj bodova, a za jednog je dobio i posebnu pohvalu komisije.

Ponosni smo na veze koje smo stvorili u ovoj našoj školi, prijateljstva u svim smjerovima, a djeca su to i ovog puta lijepom gestom pokazala. Od prve grupe profesori su dobili majice, a od druge sliku.

Nismo li rekli – još jedna lijepa El Musicante priča:)