Vrijeme je školskih božićnih priredbi i one dakako ne prolaze bez El Musicante svirača. Nastupili smo u OŠ Remete i OŠ Kustošija kao vrijedan dio raznovrsnih i svečanih programa na kojem učenici pokazuju svoje talente i vještine.

U osnovnoj školi Remete naša je grupa škole gitare izvela tri pjesme u prepunoj dvorani, što je bilo veliko uzbuđenje za njih šestero. Odsvirali su Odu radosti, Zvončiće i Radujte se narodi te zaslužili gromoglasni pljesak. kako su i sami komentirali – “jedno je biti u publici, a drugo na pozornici”. Ali u tome je i cijela poanta, zar ne? 🙂

U osnovnoj školi Kustošija, u petak je na priredbi nastupio školski zbor u kojem je troje naših svirača i pjevača – Mara, Matija i Roberto. Posebnost njihovog nastupa je to da su izveli pjesmu Božićnog El benda – Božićna himna što nas čini vrlo ponosnima. 

Ta je himna naš najgledaniji video i u snimanju spota sudjelovalo je gotovo tri stotine što djece što roditelja. Drago nam je da još uvijek živi među djecom jer svake godine iz neke škole dobijemo vijest da izvode ovu pjesmu.

Jedan od temeljnih ciljeva El Musicantea je glazbeno školovanje pretvoriti u iskustvo, a mlade glazbenike poticati da se afirmiraju među svojim vršnjacima i u svojim sredinama. To upravo postižemo organiziranjem i sudjelovanjem u brojnim priredbama, koncertima ili festivalima.