Nakon dvije pol godine djelovanja El Musicantea u gradu Krku naša je misija obavljena - naši partneri udruga Kreativni Krk naučila je i uhodala sustav glazbenih radionica, a djeca i mladi sada znaju najbolju adresu na otoku za učenje glazbe!

Krenuli smo u ožujku 2021. godine, u jeku korona pandemije, na poziv udruge Kreativni Krk da sa svojim znanjem i iskustvom pomognemo da se i u toj sredini uspostavi kvalitetan sustav rada s djecom i mladima u području glazbene edukacije. Odaziv je odmah bio sjajan i više od 25 osnovno i srednjoškolaca krenulo je s nastavom.  S vremenom djeca su se upisivala, učila, a onda su krenule one najbolje stvari.

Svake godine svirali su svečane koncerte u sklopu Adventa u Krku i u sklopu Krčkog ljeta, što su bila sjajna iskustva. Snimili su dvije autorske božićne pjesme sa spotovima, a posebno smo zabavnu suradnju ostvarili na snimanju pjesme i spota za Majčin dan koji su zajedno napravili krčki i zagrebački polaznici. Naši su zagrebački polaznici sudjelovali na prvom završnom koncertu i uživali u ljetnim čarima otoka.

Puno je lijepih uspomena, a sada čekamo nove lijepe priče koje će, sigurni smo doći s ovog prekrasnog otoka.
Hvala puno našim partnerima udruzi Kreativni Krk i voditelju naših radionica Luki Adžiću- Kapitanoviću na suradnji i neka im je sa srećom dalje!