Kada su u pitanju naše ljetne škole ona na Seoskom imanju Kezele je i dalje bez konkurencije. Osmu godinu zaredom pune grupe polaznika uče, napreduju, uživaju u nestvarnom ambijentu seoceta nadomak Ivanić-Grada.

U trenutku kada napuste zagrebački asfalt naši polaznici prelaze u jedan poseban svijet – zamislite recimo sviranje u voćnjaku ili oko logorske vatre, pripremu moslavačkih specijaliteta na livadi i gledanje glazbenih filmova pod zvijezdama s domaćom pizzom u rukama. Ili jahanje konja, šetnju poučnom stazom prekrasne šume Marča i piknika uz idilično jezero Sudarice.

Ove smo godine gledali i kroz teleskop u sklopu iznimno zanimljivog predavača astrofizičara i popularizatora znanosti dr. Vibora Jelića što je dječju maštu doslovno lansiralo u svemir.

Dodajmo tome hrpu sporta, kupanje u bazenima i punjenje energije uz moslavački roštilj, peku, ražanj ili kotlić dobit ćete trik rješenje kako motivirati polaznike da sviraju između pet i šest sati dnevno. Da, većina djece u tih šest dana udvostruči svoje znanje koje su prikupljali kroz godinu zbog čega i zaslužuju diplome i završni koncert za pamćenje.

I zato se većina naših polaznika godinama vraća na ljetnu školu, i zato smo potpuno drugačija glazbena škola, i zato već sada jedva čekamo iduće ljeto.