Kraj je 2022. godine - odličan povod za kratki pogled unatrag. Mi ćemo se osvrnuti od rujna, kada je započela naša školska godina, a napravilo se toliko toga...

Pozornice su konačno opet naše

Prvi dio školske godine obilježili su brojni nastupi naših polaznika što je konačno El Musicante vratilo u toliko željeni kolosijek prije korone.

 Ono po čemu smo zaista drugačiji ponovno živi punim plućima – glazba kao iskustvo na pozornicama diljem Zagreba pa i šire.

Održano je ukupno jedanaest nastupa naših polaznika od čega njih sedam u sklopu naprednih programa El Pro i Flagship. 

Sviralo se u klubovima, otvorenim pozornicama, knjižnicama, crkvama i školama, a pamtit ćemo i koncert našeg Božićnog El benda na rekreacijsko-edukacijskom kampu za djecu s epilepsijom.

 Vrhunac su ipak bili naš El Festival u Cadillac klubu na kojem je nastupilo osam školskih bendova te dva velika božićna koncerta u klubu SAX.

Otvorenje školskog studija

U El Musicante centru Gredice s radom je započeo i školski studio – i to baš na prvi rođendan naše izdavačke kuće El Records. Božićni El bend snimio je fantastične akustične verzije svojih pjesama, a kalendar snimanja u 2023. godini nam se vrlo brzo popunjava.

 Puštanjem tonskog studija u pogon zaokružena je ideja o školi koja svojim polaznicima nudi iskustvo učenja, druženja, nastupa, snimanja i na koncu izdavanja svojih pjesama.

El Krk – naša kreativna podružnica

Dvadesetak polaznika s kojima vrijedno radi naš voditelj u gradu Krku Luka Adžić-Kapitanović prvi će dio godine pamtiti po zabavnoj božićnoj pjesmi Bakalar za koju su snimili i videospot, ali i nastupu na Adventu u Krku. 

Pridodamo li tome da je naš bivši krčki profesor Tomislav Jozić proglašen najotočaninom godine zbog herojskog čina spašavanja unesrećenog sugrađanina, naš je ponos krčkom pričom potpun.

Pojačali smo tim sjajnim novim predavačima

Sretni smo što kontinuirano  zaprimamo puno upita vezano za rad u El Musicanteu, a od rujna naš smo tim proširili sa čak osam novih imena – Ana, Lovre, Rafaela, Anirudh, Kristina, Anja, Orlan i Tihana. Svi redom sjajni mladi glazbenici i predavači.

Što se planova za 2023. godinu, on je zapravo isti kao i svake godine – zadržati strast za rad s djecom i mladima te dizati uporno ljestvicu profesionalnosti. 

To nam se pokazalo kao provjerena strategija koja čini El Musicante već devetu godinu zaredom – potpuno drugačijom glazbenom školom.