Ljetni kamp Moslavina 2023

Završila je još jedna uzbudljiva, plodonosna i opet po mnogim stvarima drugačija godina u El Musicanteu. Koliko je toga stalo u proteklih deset mjeseci – nevjerojatno je čak i nama.

Prije nego li prošećemo najljepšim ostvarenjima samo jedan statistički podatak, koji nas najjasnije izdvaja od ostalih škola – naši su polaznici održali točno 20 nastupa! Od početnika do onih najboljih u školi – svi su dobili priliku za nastup i na to smo jako ponosni.

Nastupalo se non stop!

Organizirali smo tri festivala kroz godinu za naše školske bendove koji su dupkom ispunili legendarne zagrebačke klubove – Cadillac, Hard place i Sax. Naši gitaristi i bubnjari imali su dvije velike produkcije u Sax-u – za Božić i za kraj školske godine gdje su u svečanom, a opet klupskom okruženju pokazali što su naučili.

Naš El Pro program je trijumfirao – od početka rujna nizali su se nastupi tri benda u tom najnaprednijem programu – srednjoškolski bend Linija 109 nastupila je u Kninu, a samo dan kasnije s bendom BEZ u Z centru.

Jabadera se pridružila na Danima Sloboštine, a svi zajedno su još svirali na koncertima koje je organizirala školska izdavačka kuća El Records koju vode polaznici. Dodajmo tome redoviti godišnji nastup školskog grunge benda u Saxu i činjenicu da je godina uspješno zatvorena četverodnevnom turnejom Jabadere koja je u ovoj godini snimila i novi album.

Flagship grupe gitarista kroz godinu su nastupale u knjižnicama, ali predstavljali školu na Danima Trešnjevke, a grupe iz Voltinog i Remeta nastupile su na svojim školskim priredbama.

Snimalo se snimalo!

Naš tonski studio koji smo dugo pripremali u El Musicante centru Gredice ušao je u puni pogon – Jabadera je snimila novi album, Linija 109 dva singla, a sve tri Flagship grupe su sudjelovale u radionici snimanja te snimile čak pet pjesama uživo.

Božićni El Bend – jedini autorski božićni bend u Hrvatskoj, snimio je akustične spotove za dvije pjesme, a izdavačka kuća El Records je snimila nekoliko epizoda svog podcasta – Žica.

Bili smo i humanitarni

Posebnost naše škole je sudjelovanje polaznika u aktivnostima koje pomažu širiti lijepe i zdrave poruke u društvu  – nastupili smo tako u Hrvatskoj knjižnici za slijepe, a pred Božić održali nastup i radionice za sudionike Rehabilitacijsko-edukacijskog kampa za djecu s epilepsijom. Na drugu obljetnicu od petrinjskog potresa okupili smo sve sudionike našeg projekta Petrinjo nisi sama te snimili video prilog prisjećanja na te dane.

Pisalo se i snimalo o nama

Od radija, web portala do školskih godišnjaka i televizije – sve je to stalo u ovu godinu. Mediji zaista rado prate naš rad, a ove godine izdvajamo veliki TV prilog za mozaik emisiju HTV-a Kod nas doma, ali i uvrštavanje ludog navijačkog nastupa naših profesora u Sax-u, u prilog Nove TV. Naime, profesori su na kraju božićne produkcije poveli pjesmu Igraj moja Hrvatska, cijeli Sax se pridružio, netko je snimio i ostalo je, što se kaže – povijest. 

A kakvo smo tek ljeto imali!

Ovo ljeto pamtit ćemo po rekordnim vrućinama i olujama, ali i po rekordnim upisima u naše ljetne programe. Naš najljepši program Glazbeni kamp Moslavina ovo je godine pohodilo ukupno trideset i dvoje polaznika, a posebnost je što ga je zajedno s profesorom Lukom vodio naš bivši dugogodišnji i omiljeni profesor Nino, koji je iz Italije doputovao da bi mogao svojim bivšim učenicima ponovo prenositi glazbeno znanje.

Još veći broj djece sudjelovao je u zagrebačkim ljetnim tečajevima gitare, bubnjeva i benda koji su trajali puna četiri tjedna. Toliko zabave i učenja teško je opisati pa ćete nam morati vjerovati na riječ.