Svatko koga zanima kakva smo glazbena škola trebao bi pročitati ovaj tekst pa će dobiti barem približnu sliku o našem načinu rada s djecom i mladima. Iznimna godina je iza nas...

Nećemo pričati o našoj nastavi već o postignućima koja stoje na tom temelju, a ovo su najvažnija u protekloj školskoj godini.

Godinu smo započeli pokretanjem glazbene izdavačke kuće El Records koju vode naši najstariji polaznici u sklopu El Pro programa. Objavili smo 4 albuma i jedan singl i pet videospotova i to sve autorske glazbe naših učenika. Time smo postali jedina škola koja ima svoju izdavačku kuću.

Nastavili smo naš humanitaran rad vezan za Petrinju i u dvije tamošnje škole pokrenuli besplatne glazbene radionice s velikim finalom – završnim koncertima i izletom u Zagreb te dolaskom naših zagrebačkih polaznika u Petrinju.

Božićno vrijeme je bilo posebno uzbudljivo jer su naši polaznici iz Krka snimili svoju božićnu pjesmu, a Božićni El bend kojeg čine polaznici škole objavili su album sa svojim pjesmama i privukli ogromnu medijsku pozornost.

U novu smo godinu ušli održavanjem humanitarne radionice u sklopu kampa djece s epilepsijom na Seoskom turizmu Kezele da bi nastavili pripremanjem odličnih festivala – naši polaznici programa El Bend napunili su klub Cadillac a isto su ponovili i bendovi s El Recordsa mjesec dana kasnije.

Vrhunac je bila završna produkcija u Klubu hrvatskih glazbenika SAX u centru Zagreba gdje je završnim nastupima naših gitarista u profesionalnim uvjetima nazočilo gotovo 500 ljudi.

Napravili smo pet ljetnih škola – tri u Zagrebu i dvije u srcu Moslavine na Seoskom turizmu Kezele i doživjeli toliko nevjerojatnih i lijepih novih uspomena iako to radimo već osmu godinu zaredom.

I ako smo počeli tekst s nečim uistinu originalnim (El Records), završit ga možemo s isto jedinstvenom činjenicom da su čak četiri naše bivše polaznice koje su završile sve programe postale predavačice u školi.

No, na kraju priče broje se, barem ih mi brojimo, osmijesi. Jer vjerujemo da je glazba i rast u glazbi na koncu zabavno putovanje. Zato sa zasluženim diplomama svi na odmor do rujna kada kreće nova El Musicante godina!