Višegodišnja suradnja s Hrvatskom udrugom za epilepsiju otišla je korak dalje. Započeli smo zajednički projekt "Glazbom i znanjem uklonimo predrasude prema osobama s epilepsijom" s partnerima Knjižnicama grada Zagreba i OŠ Remete.

El Musicante projekt epilepsija
Voditelj projekta Tomislav Šnidarić, prof.dr.sc. Maša Malenica, Kristina Kužnik mag. med. techn. i Nikolina Bedeković, bacc. med. techn.

Motiv

Kao da djeci nije samo po sebi dovoljan izazov odrastati s epilepsijom ona su nažalost suočena s nizom ružnih predrasuda koje se i kasnije u odrasloj dobi jednako tako zadržavaju. Odlučili smo poduzeti nešto u vezi toga. Osmislili smo projekt, okupili partnere, osigurali financiranje od Zaklade “Hrvatska za djecu” i krenuli.

S Hrvatskom udrugom za epilepsiju družili smo se na njihova dva Edukacijsko-rehabilitacijska kampa i uvijek se sjajno proveli!

Druženje na edukacijsko rehabilitacijskom kampu

Dvije su osnovne dimenzije projekta

Organizacija glazbenih radionica tijekom školske godine za djecu s epilepsijom te povezivanje  u glazbeno-prijateljska druženja s polaznicima El Musicantea.  Muzikoterapija važna je sastavnica u tretiranju epilepsije, glazbeno okruženje i angažman postižu važne terapijske učinke.
Druga dimenzija je organizacija poučnih predavanja i održavanje zabavnih pub kvizeva kako bismo povećali svoja znanja o epilepsiji i tako osposobili male ambasadore koji će u svom okruženju utjecati na smanjenje predrasuda.

Humanitarna strana El Musicantea

U svojoj desetogodišnjoj povijesti El Musicante kontinuirano provodi društveno angažirane projekte osobito prema ranjivim skupinama u društvu. Ponosni smo na ostvarene suradnje sa Domovima za starije i nemoćne, Hrvatskom knjižnicom za slijepe, Pučkom kuhinjom, petrinjskim osnovnim školama, udrugama koje okupljaju djecu s razvojnim poteškoćama.  To je važan dio našeg identiteta i pozitivna sila koja nas mijenja na bolje- i kao školu i kao pojedince. Jer u sve su te aktivnosti uključeni i naši polaznici.  Vjerujemo da je to jedna od ključnih stvari koja nas čini drugačijom školom.

 

Čeka nas u svakom slučaju uzbudljiva godina:)