Prije službenih upisa u novu školsku godinu, El Musicante već tradicionalno nastupa u čuvenom kninskom klubu A3 najavljujući tako još jedan početak uzbudljivog glazbenog putovanja za svoje polaznike.

Nije lako dati kratak odgovor zašto je El Musicante glazbena škola potpuno drugačija, ali prošli vikend u Kninu s našim bendom The Storm jako dobro govori tome u prilog. Treću godinu za redom El Musicante je dio programa sjajnog dječjeg festivala Mini Grrr fest koji započinje radionicama i predstavama, a završava glasnim rock koncertom školskih bendova.

Naš bend The Storm čine osnovnoškolci, tri cure i tri dečka – Dora, Klara, Mara, Matija, Roberto i Pavo. To je uigrana ekipa koja svira već dvije godine godine zajedno kad god se pruži prilika – od naših El Festivala do ljetne škole u Moslavini. Nastupili su nakon mladih lokalnih snaga benda Kninci. Poput glavnih zvijezda večeri raspametili su klub sjajnom svirkom da su pozvani dva puta na bis. Pola sata super izvedbe uživo dugo će im ostati u sjećanju!

El Musicante je, volimo reći, više od glazbene škole, to je način odrastanja već desetu godinu otkako postoji. Zato smo osim odlične svirke iskoristili dvodnevni izlet za razgledavanje prirodno-kulturnih znamenitosti tog kraja. Obišli smo drugu najveću tvrđavu u Europi – onu Kninsku i zavirili u najveći spiljski sustav u Hrvatskoj i jednog od najvećeg staništa izumrlog spiljskog medvjeda u Europi – Cerovačke spilje.

Prvu godinu nastupili su Slanci, prošle godine Linija 109, a ove godine The Storm, a sve tri “ekspedicije” vodio je osnivač El Musicantea Tomislav Šnidarić.