Polaznici našeg programa El bend nastupili su u subotu u centru Zagreba, Cadillac clubu na petom po redu El Festivala. Bendovi su se natjecali za vrijedne nagrade, a donosimo i rezultate!

Publika ni ovog puta nije razočarala i pred dvjestotinjak raspoloženih posjetitelja devet je naših bendova otprašilo ukupno 22 pjesme u gotovo dva sata svirke.

Koncert su otvorili već etabilirani školski bend Ledene barbike koji su svojim rock repertoarom momentalno zapalili atmosferu i bili dozvani na bis. Nakon njih nastupili su bendovi Grejpfrut i Bulletproofs sa obradama Arctic monkeysa, Creedencea i The Police.

Tada na pozornicu dolazi jedini bend izvan konkurencije, kao specijalni gost Linija 109. Bend koji čine četiri srednjoškolke predstavio je svoj autorski materijal koji pripremaju za studijsko snimanje u sklopu programa El Pro. 

Cure su od početka školske godine u sklopu škole nastupile u Kninu, Z centru, Sloboštini i eto sad u Cadillacu. Zvučale su čvrsto, uvjerljivo i spremno za velike stvari- publika je naravno oduševljeno reagirala, a mi vjerujemo kako su svojim nastupom potaknule ostale bendove da vježbaju i rade kako bi postali jednako dobri.

Uslijedila je grupa TNT i uspješno održala vatru koju su Linija 109 zapalile, a publika je zborno pjevala uspješnicu Plavog orkestra- Ako su to samo bile laži.

Nastavile su Patkice sa žara koje su u potpunosti osvojile publiku jer je riječ o našem najmlađem bendu, a sjajno su izveli pjesme The White stripesa i The Beatlesa. 

Nakon njih uigrana petorka Prljave gaće nastavila je pjesmu s publikom svirajući Daleku obalu i još Plavog orkestra.

Posljednja dva benda istaknula su se ambicioznim repertoarom i to sjajno izvukli. Prvo je osnovnoškolski bend The Storm svirao hitove The Final countdown i Narcotic, da bi večer zatvorili srednjoškolci Jazavci sa odličnim izvedbama retro hitova Scorpionsa i benda Free.

El Festival V pokazao je ponovo veliku energiju koja prati sve naše školske nastupe , a uzbuđenje, ponos i veselje emocije su koje su dominirale i kod izvođača i kod publike. Večer je bez sumnje bila ogroman uspjeh…..ali, za neke bendove bila je i malo više od toga.

Glasovanje i nagrade

Na ukupno podijeljenih 135 glasačkih listića posjetitelji su bodovali sa 3,2 ili jednim glasom tri benda koja su smatrali najboljima. Nakon prebrojavanja glasova uvjerljivo je slavio bend koji je potpuno iznenađenje večeri te prestigao neke možda očekivane favorite.

 Od maksimalno mogućih 405 bodova oni su osvojili 176, a njihovo ime je Patkice na žaru!!! Da će najmlađi bend večeri osvojiti i publiku drugih bendova malo je tko mogao predvidjeti. No, uvjerljiva svirka i karizmatična pojava pjevačice Dunje učinili su svoje. Budući da se nagrađuju prva tri benda donosimo njihove bodove i osvojene nagrade. Čestitke svima!

 

Prvo mjesto:   

Patkice na žaru (176 bodova)- Snimanje pjesme u studiju, gratis proba, keksi i sok

Drugo mjesto: Jazavci (141 bod) – Gratis proba, keksi, sok+ 1 l vode

Treće mjesto: TNT (133 bodova) – keksi i sok