Autorica svih fotografija: Tea Juričić

Polaznici El Pro programa okupljeni oko izdavačke kuće El Records organizirali su u El Musicante centru Dugave ekskluzivni mini festival na kojem se svirala sjajna autorska muzika i plesalo do dugo u noć.

Četiri autorska benda Jabadera, BEZ, Linija 109 i FYU nastupili su u subotu 18. veljače na službenom zagrijavanju (Warm up) za drugi El Records festival koji se održava jednom godišnje, o čemu uskoro donosimo više detalja.

Događaj je privukao pedesetak mladih koji su zauzvrat imali priliku čuti što sve El Records trenutno nudi. Ulaznice je bilo moguće dobiti isključivo putem rezervacije, a posjetitelji su imali na raspolaganju pića, grickalice, videoprojekcije, slušaonicu i naravno fantastične koncerte. Bravo za organizacijski odbor!

Naš dobro poznati bend Jabadera otvorio je večer u pomalo neobičnom akustičnom izdanju zbog bolesti bubnjarke Sare koja nije mogla doći. Uz poznate pjesme s prvog albuma predstavili su i nekoliko novih. 

Valentina Ević na vokalu je bila u posebno dobroj formi, a Fran Marinić na gitari i Vid Penezić na basu bez greške su odradili svoj dio. Vrhunac nastupa bilo je gostovanje pjevača FYU-a na novoj pjesmi “Budale” koja je zvučala kao svjetski dobar duet.

Bend BEZ, sastavljen od petero srednjoškolaca, predvođenih Lucijom Bilić, poznati su po repertoaru plesnih rock pjesama, ali najviše pažnje su privukli autorskim pjesmama kojih za sada imaju dvije.  Plan im je u studiju snimiti prvi singl “Pogrešan dim” i krenuti hrabro u osvajanje scene. Kao polaznici El Pro programa imaju velike šanse to i ostvariti.

Nakon njih, uskoro debitant El Recordsa, Linija 109, svojim je sigurnim, a opuštenim nastupom podigla svačiju obrvu u publici. Četiri srednjoškolke upravo sad u veljači obilježavaju godišnjicu postojanja i napravili su ogroman kvalitativan skok u tom razdoblju. Sara Vorberger, Ana Gavran, Zana Bubica i Lucija Pranjić ekipa su koja ima puno toga za reći i zvuče naprosto sjajno. Kroz pet autorskih pjesama pokazale su da su pred njima velike i zanimljive stvari.

A i trebao je jedan takav bend da publiku pripremi za bjelovarski uragan koji je uslijedio! Nakon što je na projektoru održana premijera drugog spota za pjesmu “Slijepi duh” koncert su FYU i njegov bend otvorili sa uspješnim prvim singlom “Raj” i nisu stajali sljedećih 40 minuta. FYU je bez sumnje karizmatična pojava i originalan pjevač, a nevjerojatno da je okupio bend koji ga može pratiti u tome. Nastup za čistu desetku o čemu govore i tri bisa na koje su bili pozvani.

Ovakav tip festivala naslanja se na najbolju svjetsku rock tradiciju – sviranje u malom  prostoru pred uistinu zainteresiranom publikom, bio je početak svakog velikog rock benda. Nama je drago da to i naši bendovi imaju prilike iskusiti. Ponovit će se 🙂