Lijepe adventske priče ne zaobilaze ni El Musicante, a kako je prosinac mjesec najljepših priča, donosimo jednu takvu - darovi su stigli i u našu školu, pod naš bor!

Od samih početaka El Musicante nastoji biti što više uključen u rad s ranjivim skupinama u društvu, kao i sudjelovati u humanitarnim akcijama. Ima to i svoju drugu, jednako lijepu stranu medalje koja potvrđuje poznatu izreku iz naslova. Kada činiš dobre stvari, to ti se uvijek vrati.

U proteklih je devet godina toliko ljudi, prepoznajući vrijednost našeg rada sa djecom, doniralo glazbenu opremu školi, da je to tema za jedan opširniji članak. No, ovoga prosinca dobili smo zaista vrijedne donacije koje su još vrjednije jer su došle “od srca”.

Dobili smo na poklon jednu gitaru. I to od bivše polaznice koja je pohađala školu prve dvije godine tada kao četvrtašica OŠ Medvedgrad. Njeno ime je Doria i danas je maturantica koja brine brigu svakog maturanta – koji fakultet odabrati! 

Doria je bila talentirana gitaristica, dio prve generacije, bila je i na dvije Ljetne škole koje kaže, još uvijek pamti s osmjehom na licu. Kako više ne svira, svoju je gitaru odlučila pokloniti svojoj bivšoj školi da posluži nekom drugom polazniku – a mi obećajemo da će gitara služiti prema njenoj želji!

Da veze koje se uspostave kroz glazbu imaju neku posebnu i trajnu vrijednost, svjedoči i donacija bubnjarske opreme. Ivan, donedavno aktivni bubnjar u nizu bendova, odlučio je uzeti pauzu i “riješiti” se bubnjarske opreme.

Upoznat s radom El Musicantea osjetio je potrebu da upravo nama donira zaista potrebnu i vrijednu bubnjarsku opremu. Ivan i Tomislav (osnivač El Musicantea) zadnji puta su zajedno svirali prije točno deset godina u Koprivnici u legendarnom klubu Kuglana. 

Ivan je tada promovirao album sa svojim bendom, a pozvali su Tomislavov bend kao goste.

Ovakve priče su ono istinsko gorivo i razlog zašto El Musicante radi kako radi te zašto smo potpuno drugačija glazbena škola. Hvala od srca i Doriji i Ivanu – mnoga će djeca rasti u glazbi na vašim darovima.