Učenici

Riječ je o najzahtjevnijem programu u sklopu Flagshipa koji su Patricija Runjak, Ivona Ević, Nada Brigić I Valentina Ević petodnevnim završnim ispitom uspješno završile

Od približno 600 polaznika koji su dosad bili dio naše škole tek njih četiri završile su ovaj prestižni El Musicante program pod mentorstvom osnivača škole Tomislava Šnidarića.

Punih pet i pol godina trajalo je to nevjerojatno glazbeno putovanje u koje je uloženo iznimno mnogo truda i vremena.  Naše dijamantne polaznice u tom su razdoblju održale:

 

- 50 akustičnih nastupa

- 20 bendovskih nastupa

- 3 televizijska nastupa uživo

- snimljena su 3 televizijska priloga o njima

- snimile su glazbu i video spotove za dvije autorske božićne pjesme te DVD sa akustičnim pjesmama

- snimale su u profesionalnim studijima

 

Uz dakako pohađanje svih El Musicante programa poput bendovskih radionica, Ljetnih škola, Slušaonice te intenzivnu nastavu gitare u sklopu koje su svirale više od stotinu pjesama.

Sve četiri polaznice uz gitaru i pjevaju te sviraju dodatne instrumente koje su upoznale i naučile u sklopu El Musicante školovanja. Imajući to na umu jasno je zašto je ispit trajao punih pet dana i zašto je od 600 polaznika za sada tek njih četiri došlo do ovog najprestižnijeg priznanja - Dijamantne diplome.

 

A sad malo o ispitu! Sastojao se od 5 velikih cjelina - tehnike sviranja, teorije, opće pop kulture, slušaonice i samostalnog snimanja korištenjem studijske opreme.

Ispit u cijelosti možete pogledati ovdje.

 

Valentina i Ivona uspješno su upisale željeni fakultet, a Nada i Patricija kao odlikašice kreću u četvrti razred srednje škole.

U rukama drže svoje Dijamantne diplome - jedno posebno tkanje odrastanja u kojem  se nakupilo puno smijeha, treme, pokoja suza, svađa, mirenja, ponosa, uspjeha, priznanja, kritika, hrabrosti, zajedništva i jedno zaista veliko znanje o glazbi i gitari.

 

Čestitke cure uz duboki naklon i najglasniji aplauz 🙂