Jedini autorski božićni bend u Hrvatskoj bio je dio programa prije dječje polnoćke na Svetom Duhu. A na sam Božić, na misi, njihovu je pjesmu „Rodio se Bog“ sjajno izveo Ansambl Kolbe. Sve je to vrhunac ovogodišnjeg rada, jer ovaj se bend već dugo pripremao za Božić, snimivši nove, akustične verzije svojih pjesama.

Već godinama, El Musicante sudjeluje na adventskim i božićnim nastupima diljem Zagreba, pa je tako ponovno ostvario lijepu suradnju s Bazilikom sv. Antuna Padovanskog. Djevojkama iz benda pridružili su se i dvoje mlađih polaznika iz naprednog flagship programa El Musicante glazbene škole.

Rodio se Bog, jedna je od pjesama koju je bend izveo na Badnjak, a ove je zime snimio njezinu akustičnu verziju, u našem novom studiju u Gredicama. A cure iz benda na Božić su bile solistice poznatog Ansambla Kolbe, kada su na misi izveli pjesmu u posebnoj verziji. Uz ove mirne tonove, snimljena je i živahna „Još ovog Božića“. Sve su to pjesme s prošlogodišnjeg albuma „Sedam priča o Božiću“, kojim se El Musicante, i izdavačka kuća El Records iznimno ponose.